Skolas apraksts

Liaoning Medicīnas Universitāte (LMU), dibināta 1946.gadā, atrodas pilsētā Jinzhou, kas ir trīs stundu brauciena attālumā Pekinas. Skolā mācās aptuveni 15.000 studentu, tai skaitā apmēram 200 ārvalstu studentu mācās bakalaura programmās vai apgūst ķīniešu valodu. Universitātē ir studenti no Dienvidkorejas, Indijas, Nepālas, Krievijas, Beļģijas, Kanādas, Baltkrievijas, Ukrainas, Kazahstānas, Amerikas un citām valstīm.


Programmas

Piesakies tūlīt !

Stundas notiek no pirmdienas līdz piektdienai, 4 stundas dienā.

 

- Īstermiņa ķīniešu valodas kursi, 20 stundas nedēļā

Īstermiņa ķīniešu valodas kurss var ilgt no 1 līdz 3 mēnešiem. Ja students vēlas studēt ilgāk, viņš var izvēlēties ilgtermiņa kursu vai pēc īstermiņa kursa beigām pievienoties ilgtermiņa kursam. Programma paredzēta tiem studentiem, kuri ķīniešu valodu apgūt Latvijā un savā vasaras vai ziemas brīvlaikā vēlas uzlabot valodas zināšanas. Taču tas nav domāts tikai studentiem. Kursiem var pieteikties ikviens un mācības uzsākt jebkurā laikā visa gada garumā.

Ja izvēlēsieties mācīties akadēmiskā gada laika (nevis vasaras vai ziemas brīvlaikā), pamatojoties uz valodu zināšanām, pievienosieties studentiem, kuri mācās ilgtermiņa kursos. Zināšanu līmenis tiks noteikts ar testa palīdzību.

Ja izvēlēties mācīties vasaras vai ziemas brīvlaikā, pievienosieties studentiem, kuri arī izvēlējušos vasaras vai ziemas programmu. Zināšanu līmenis tiks noteikts ar testa palīdzību.

 

Beidzot īstermiņa kursus, studenti saņem sertifikātu. Studenti, kuri vēlas, lai sertifikātā būtu norādīta arī izaugsme (testa rezultāti), pirms braukšanas prom ir tiesīgi pildīt testu.

 

 

- Ilgtermiņa ķīniešu valodas kursi, 20 stundas nedēļā

Ilgtermiņa kursu ilgums ir no 6 mēnešiem līdz 3 gadiem. Minimālais mācību ilgums ir 1 semestris. Studentiem, kuri piesakās ilgtermiņa kursam, nav obligāti jāmācās visi 3 gadi. Viņi var beigt mācības jebkurā laikā, pat pēc 1 semestra.

Kad students ierodas skolā, viņš pilda zināšanu pārbaudes testu, pēc kura rezultātiem tiek iedalīts attiecīgā grupā. Studenti, kuriem nav priekšzināšanas, testu nepilda. Viņi automātiski tiek ieskaitīt Elemenatry A grupā.

 

Elementary līmenis – uzņem starptautiskus studentus bez ķīniešu valodas zināšanām. Šajā līmenī tiek apgūti ķīniešu valodas pamati un attīstītas prasmes.

 

Intermediate līmenis – uzņem starptautiskus studentus, kuri ķīniešu valodu mācījušies aptuveni 650 stundas un zina aptuveni 2000 vārdus. Programmas uzdevumus ir attīstīt lasīšanas un rakstīšanas prasmes, tai pat laikā uzlabojot pamata zināšanas.

 

Advanced līmenis – uzņem starptautiskos studentus, kursi valodu mācījušies aptuveni 13000 stundas un zina aptuveni 4000 vārdus. Kursa mērķis ir attīstīt prasmes (runāšanu, klausīšanos, lasīšanu un rakstīšanu) un palīdz iepazīt ķīniešu kultūru un sabiedrību.

 

Pabeidzot katru līmeni, students saņem sertifikātu, kurā norādīts, cik ķīniešu valodas stundu viņš apguvis, kurā līmenī mācījies, vai sekmīgi nokārtojis gala pārbaudes.

 

 

Ķīniešu valodas  zināšanu līmeņi un stundu sadalījums

 

Zināšanu līmenis

Mācību priekšmeti

Stundas nedēļā

Elementary A

Gramatika

Sarunvaloda
Klausīšanās

10

6
4

Elementary B

Gramatika

Sarunvaloda
Klausīšanās

10
6
4

Intermediate A

Gramatika

Sarunvaloda
Klausīšanās
Lasīšana
Rakstīšana

6

6

4

2

2

Intermediate B

Gramatika

Sarunvaloda
Klausīšanās
Lasīšana
Rakstīšana

6

6

4

2

2

Advanced A

Gramatika

Sarunvaloda
Klausīšanās
Lasīšana
Rakstīšana

6

6

4

2

2

Advanced B

Gramatika

Sarunvaloda
Klausīšanās
Lasīšana
Rakstīšana

6

6

4

2

2

 

Dzīvošana

Ārvalstu studenti dzīvo kopmītnēs

Ekskursijas un aktivitātes

Universitāte organizē ekskursijas pa Jinzhou pilsētu, tās apkārtni un vienu reizi semestrī braucienu uz Pekinu.

Cenas

Ilgtermiņa kurss: 6000 RMB / 1 semestris (+/-740 USD), 12000RMB gadā
Īstermiņa kurss, 1 - 5 mēneši: 1500 RMB / mēnesis (+/-200 USD)

Papildus izdevumi:

1.      Reģistrācijas maksa 400RMB (50 USD)

2.      Mācību līdzekļi: +/- 200 RMB (+/-40 USD) par 1 semestri

3.      Kopmītnes:

А) Īstermiņa kursiem:
- 600 RMB (+/- 90 USD) mēnesī

B) Ilgtermiņa kursiem:
- 2500 RMB (+/-370USD) par semestri divvietīgā istabā, 5000 RMB (+/-740USD) par gadu divvietīgā istabā
- 5000 RMB (+/-740USD) par semestri vienvietīgā istabā, 10000 RMB (+/-1500USD) par gadu vienvietīgā istabā
Katru mēnesi par internetu 30 RMB un elektrību (atkarībā no patēriņa vidēji 100-150 RMB mēnesī)studenti maksā atsevišķi.

4. Studentu kopmītņu caurlaide: 400 RMB (+/-60 USD) semestrī, 800 RMB (+/-120 USD) gadā (Ja students mācās mazāk kā 90 dienas, tad caurlaide nav nepieciešama)

5. Medicīnas apdrošināšana: 600 RMB (+/-90USD) gadā, ja mācās mazāk kā gadu, tad 60 RMB (Ķīnas apdrošināšana nav obligāta!)


Uzrādītās cenas un kursu apraksti ir informatīva rakstura, lai precizētu cenas un pieejamos kursus, lūdzu, rakstiet, zvaniet: info@izglitiba-arzemes.lv, Tel. (+ 371) 67844445.