Skolas apraksts

Julia Child
Blake Lively
Nina Dobrew
Arvien vairāk cilvēku pievēršas ne tikai dzīves, bet arī ēdiena baudīšanai. Ēšana vairs nav tikai process, lai nodrošinātu savu ķermeni ar uzturvielām vai remdētu izsalkumu - tas ir process, kas prasa arī estētisku baudījumu. Mūsdienās svarīga ir ne tikai ēdiena garša, bet arī tā izskats, tā pievienotā vērtība, kuru var dot tikai augstas klases profesionāļi savus ēdienus pārvēršot mākslas darbos.

Ja arī Tu vēlies kļūt par augstas klases speciālistu ēdināšanas, restorānu biznesa vai vīnzinības jomās, tad mēs iesakām skolu, kas atrodas Francijā, Parīzē - ēdienu baudītāju galvaspilsētā.

Skola, kas dibināta 1895. gadā un ir ar lielu pieredzi tieši gastronomijas nozarē, piedāvā bakalaura programmas biznesā un vadībā, kas ir tendētas tieši uz viesmīlības un ēdināšanas nozarēm, kā arī Diplomu programmas Francijas virtuves mākslā un vīnzinības jomā. Skola piedāvā arī īstermiņa kursus tiem, kas mīl pagatavot garšīgu skaisti noformētu un kvalitatīvu ēdienu. Jebkuri kursi dod zināšanu apstiprinošu sertifikātu vai diplomu.

Skolas telpas atrodas tieši pie Sēnas upes, vēsturiskā, 15. gadsimta kvartālā. 1951. gadā tieši šo skolu absolvēja visiem ēdienu mīļotājiem tik labi pazīstamā amerikāņu šefpavāre Džūlija Čailda, kas Ameriku iepazīstināja ar Francijas kulinārijas noslēpumiem. Džūlija Čailda, bija viena no pirmajām sievietēm, kuras iepazina Francijas virtuvi un tieši viņa, pirmā vairāk kā pirms 50 gadiem, sarakstīja grāmatu „Mastering the Art of French cooking", kas ir atgriezusies visvairāk pārdoto grāmatu topos, pateicoties 2009. gadā iznākušajai filmai „Džulī un Džūlija" ar tādām aktrisēm kā Merila Strīpa un Eimija Adamsa, galvenajās lomās.

Arī šobrīd dažādas slavenības izvēlas šo skolu. Skola izstrādā īpašas programmas jebkurām prasībām. Piemēram, Bleika Laivlija, seriāla „Intrigante" zvaigzne ir apmeklējusi tieši šo skolu, skolā ir pabijusi arī seriāla „Vampīru dienasgrāmatas" zvaigzne Nina Dobreva.

 


Programmas

Piesakies tūlīt!

Diplomu programmas
Francijas ēdināšanas māksla (Le Grand Diplome)
Šis diploms sevī ietver 2 programmas: Konditoreja (Le Diplome de Pattisserie) un Ēdināšanas pakalpojumi (Le Diplome de Cuisine). Katra programma ir sadalīta 3 līmeņos - iesācējs, vidējais līmenis un profesionālis. Par katra līmeņa izpildīšanu students saņem sertifikātu mācību laikā. Katru programmu var apgūt pēc kārtas vai arī mācīties reizē, gan konditoreju, gan ēdināšanas pakalpojumus.

Nedēļā ir 30 - 36 nodarbības, papildus arī skola nodrošina dažādas konferences, kas saistītas ar mācībām.
Programmas garums: 9 vai 18 mēneši
Pieteikšanās: izpildīts pieteikums, samaksāta reģistrācijas maksa, pieteikumam pievienots CV un motivācijas vēstule.

Konditoreja (Le Diplome de Pattisserie)
Mācību procesā studenti iegūst pamatzināšanas Francijas kulinārijā un kulinārijas produktu veidošanā. Ar laiku studenti mācās dažādu sarežģītu kulinārijas šedevru veidošanu, desertu dekorēšanu, iepazīstas ar pasaulē pazīstamām delikatesēm utt. Studenti vielu apgūst gan teorētiski, gan praktiski. Diplomu students saņem, kad pabeidz visus 3 programmas līmeņus - iesācēja, vidējā līmeņa un profesionālo līmeni. Par katra līmeņa izpildīšanu students saņem sertifikātu mācību laikā.
Nedēļā ir 12 - 15 nodarbības, kā arī skola nodrošina dažādas konferences, kas saistītas ar mācībām.
Programmas garums: 9 mēneši (katrs līmenis: 3 mēneši)
Pieteikšanās: izpildīts pieteikums, samaksāta reģistrācijas maksa, pieteikumam pievienots CV un motivācijas vēstule.

Ēdināšanas pakalpojumi (Le Diplome de Cuisine)
Studentus iemāca dažādas tehnikas un gatavošanas pamatus, ko var pielietot gatavojot jebkuras nacionalitātes ēdienus. Katru teorētisko nodarbību pavada arī praktiskās nodarbības. Diplomu students saņem, kad pabeidz visus 3 programmas līmeņus - iesācēja, vidējā līmeņa un profesionālo līmeni. Par katra līmeņa izpildīšanu students saņem sertifikātu mācību laikā.

Nedēļā ir 18 - 21 nodarbība, kā arī skola nodrošina dažādas konferences, kas saistītas ar mācībām.
Programmas garums: 9 mēneši (katrs līmenis: 3 mēneši)
Pieteikšanās: izpildīts pieteikums, samaksāta reģistrācijas maksa, pieteikumam pievienots CV un motivācijas vēstule.

Diplomu programmu sākums: martā, jūnijā, septembrī, janvārī un aprīlī

Labākajiem studentiem ir iespēja iziet 2 mēnešu praksi pēc diplomu saņemšanas.

Restorānu vadības programma (Restaurant management)
Šī programma ir veidota tā, lai jauni speciālisti un uzņēmēji varētu iepazīties ar gastronomijas pasaules īpatnībām un jauninājumiem. Šī programma sniedz ieskatu restorānu vadībā visā pasaulē, kā arī apmāca studentus kā padarīt savu uzņēmumu veiksmīgu un ilgtspējīgu. Studenti daudz laika pavadīs attīstot savas vadītāja prasmes, lai varētu veiksmīgi pārvaldīt personālu.
Šī programma paredz 6 mēnešu praksi, kas palīdzēs praksē izmēģināt prasmes, kas iegūtas teorētiskajās lekcijās.
Programmas sākums: septembris un marts (programma ilgst 1 gadu)

Vīnzinības menedžmenta programma (Wine and management)
Šajā profesionālajā programmā studenti iegūs zināšanas un prasmes gan teorētiskajās mācībās, gan praktiskajās. Studenti mācību laikā iepazīs dažādas vīna šķirnes un kļūs par vīna ekspertiem, kas ir ļoti svarīgi strādājot vīnzinības biznesā un visā gastronomijas nozarē kopumā.
Mācības notiek franču valodā un viss tiek tulkots angliski, bet pamatzināšanas franču valodā būtu ieteicamas.
Šī programma ir 9 mēnešus gara un ir sadalīta 5 mācību periodos (kopumā vairāk kā 600 mācību stundas):
- Vīndarība
- Mācība par valstīm, kurās nodarbojas ar vīnkopību
- Bizness un tehnoloģijas
- Ēdieni un dzērieni
- 2 mēnešu prakse ar vīnu biznesu saistītā iestādē
Programma sākas septembrī (beidzas jūnijā)

Culinary school cooking Cooking school

Dzīvošana

Skolai pašai nav savu rezidenču, kuras piedāvāt studentiem, bet skola aktīvi piedalās un palīdz studentiem atrast vispiemērotākos dzīvošanas apstākļus pēc katra vēlmēm.

Ir iespēja atrast dzīvokļus, kurus variet dalīt ar citiem studentiem. Iespēja ir dzīvot arī viesģimenēs vai citu skolu piedāvātajās rezidencēs.

Ekskursijas un aktivitātes

Parīze ir ideāla vieta, kur baudīt kulinārijas pasaules labumus. Parīze ir pilna ar nelieliem tirdziņiem, dažādiem bistro, restorāniem un bulanžērijām. Ne tikai ēdiens šeit sniedz baudījumu - arī tādi apskates objekti kā Eifeļa tornis, Luvra, Notre Dame katedrāle un citas, visiem labi pazīstamas vietas ir tikai neliela daļa no Parīzes skaistuma. Baudi koncertus, teātra izrādes, apmeklē izstādes un baudi mieru mazajās kafejnīcās ielu malās.

Šī ir vieta, kur baudīt mākslu, ēdienus un dzīvi.

Cenas

Francijas ēdināšanas māksla (Le Grand Diplome) - no 44 800 EUR

Ēdināšanas pakalpojumi (Le Diplome de Cuisine)
Pamata līmenis - no 9 600 EUR
Vidējais līmenis - no 9 200 EUR
Profesionālais līmenis - no 9 400 EUR
Piesakoties diploma programmai (nevis katram līmenim atsevišķi) mācību maksa ir 26 100 EUR.

Konditoreja (Le Diplome de Pattisserie)
Pamata līmenis - no 7 700 EUR
Vidējais līmenis - no 7 100 EUR
Profesionālais līmenis - no 7 350 EUR
Piesakoties diploma programmai (nevis katram līmenim atsevišķi) mācību maksa ir zemāka no 20 500 EUR.

Mācību maksā iekļauta: reģistrācijas un pieteikuma maksas, maksa par mācībām, studenta forma un visi mācību materiāli.

Restorānu vadības programma - no 15 900 EUR
Mācību maksā iekļauta: reģistrācijas un pieteikuma maksa, mācību maksa, studenta forma.

Vīnkopības menedžmenta programma - no 19 800 EUR
Mācību maksā iekļauta: reģistrācijas un pieteikuma maksa, mācību maksa, studenta forma (2 uzvalki), ceļojumi, kas saistīti ar mācībām)



Uzrādītās cenas un kursu apraksti ir informatīva rakstura, lai precizētu cenas un pieejamos kursus, lūdzu, rakstiet, zvaniet: info@izglitiba-arzemes.lv, Tel. (+ 371) 67844445



















































































































































































































Le Corde Bleu 2015