Skolas apraksts | |||
Ja arī Tu vēlies kļūt par augstas klases speciālistu ēdināšanas, restorānu biznesa vai vīnzinības jomās, tad mēs iesakām skolu, kas atrodas Francijā, Parīzē - ēdienu baudītāju galvaspilsētā. Skola, kas dibināta 1895. gadā un ir ar lielu pieredzi tieši gastronomijas nozarē, piedāvā bakalaura programmas biznesā un vadībā, kas ir tendētas tieši uz viesmīlības un ēdināšanas nozarēm, kā arī Diplomu programmas Francijas virtuves mākslā un vīnzinības jomā. Skola piedāvā arī īstermiņa kursus tiem, kas mīl pagatavot garšīgu skaisti noformētu un kvalitatīvu ēdienu. Jebkuri kursi dod zināšanu apstiprinošu sertifikātu vai diplomu. Skolas telpas atrodas tieši pie Sēnas upes, vēsturiskā, 15. gadsimta kvartālā. 1951. gadā tieši šo skolu absolvēja visiem ēdienu mīļotājiem tik labi pazīstamā amerikāņu šefpavāre Džūlija Čailda, kas Ameriku iepazīstināja ar Francijas kulinārijas noslēpumiem. Džūlija Čailda, bija viena no pirmajām sievietēm, kuras iepazina Francijas virtuvi un tieši viņa, pirmā vairāk kā pirms 50 gadiem, sarakstīja grāmatu „Mastering the Art of French cooking", kas ir atgriezusies visvairāk pārdoto grāmatu topos, pateicoties 2009. gadā iznākušajai filmai „Džulī un Džūlija" ar tādām aktrisēm kā Merila Strīpa un Eimija Adamsa, galvenajās lomās. Arī šobrīd dažādas slavenības izvēlas šo skolu. Skola izstrādā īpašas programmas jebkurām prasībām. Piemēram, Bleika Laivlija, seriāla „Intrigante" zvaigzne ir apmeklējusi tieši šo skolu, skolā ir pabijusi arī seriāla „Vampīru dienasgrāmatas" zvaigzne Nina Dobreva.
|
|||
Programmas | |||
Piesakies tūlīt! Nedēļā ir 30 - 36 nodarbības, papildus arī skola nodrošina dažādas konferences, kas saistītas ar mācībām. Konditoreja (Le Diplome de Pattisserie) Ēdināšanas pakalpojumi (Le Diplome de Cuisine) Nedēļā ir 18 - 21 nodarbība, kā arī skola nodrošina dažādas konferences, kas saistītas ar mācībām. Diplomu programmu sākums: martā, jūnijā, septembrī, janvārī un aprīlī Labākajiem studentiem ir iespēja iziet 2 mēnešu praksi pēc diplomu saņemšanas. Restorānu vadības programma (Restaurant management) Vīnzinības menedžmenta programma (Wine and management) |
|||
Dzīvošana | |||
Skolai pašai nav savu rezidenču, kuras piedāvāt studentiem, bet skola aktīvi piedalās un palīdz studentiem atrast vispiemērotākos dzīvošanas apstākļus pēc katra vēlmēm. |
|||
Ekskursijas un aktivitātes | |||
Parīze ir ideāla vieta, kur baudīt kulinārijas pasaules labumus. Parīze ir pilna ar nelieliem tirdziņiem, dažādiem bistro, restorāniem un bulanžērijām. Ne tikai ēdiens šeit sniedz baudījumu - arī tādi apskates objekti kā Eifeļa tornis, Luvra, Notre Dame katedrāle un citas, visiem labi pazīstamas vietas ir tikai neliela daļa no Parīzes skaistuma. Baudi koncertus, teātra izrādes, apmeklē izstādes un baudi mieru mazajās kafejnīcās ielu malās. |
|||
Cenas | |||
Francijas ēdināšanas māksla (Le Grand Diplome) - no 44 800 EUR Ēdināšanas pakalpojumi (Le Diplome de Cuisine) Konditoreja (Le Diplome de Pattisserie) Restorānu vadības programma - no 15 900 EUR Vīnkopības menedžmenta programma - no 19 800 EUR |